BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobber med Fast-konkurrent

Det lille norske teknologiselskapet Birdstep arbeider med en konkurrent til Fasts søkemotor, men først må selskapet omformes.

Einar Ryvarden
29. okt. 1999 - 09:24


Olaf Vethedigi.no
Les:
Icebreaker


- Vi gjort et regnestykke som viser at Icebreaker vil gå mellom fire og åtte ganger raskere enn Fasts søkemotor, påstår Vethe overfor digi.no. Han innrømmer imidlertid at det gjenstår en hel del arbeid før selskapet kan demonstrere noe.

Birdstep vil kunne konkurrere med søkemotoren Fast solgte til Dagbladet som første kunde. Men på Internett er det lengre frem, for Birdstep har ikke noen crawler-programvare som kan hente inn Internett-sider, bekrefter Vethe.

Han vil ikke si noe om når det ferdige produktet kan ventes i salg eller noen milepæler i prosessen frem dit. Først skal Birdstep bygges om fra å være et rent teknologiselskap uten omsetning og tre-fire ansatte til å bli et markedsorientert selskap.

Vethe forteller at man i disse dager holder på å ansette markedsfolk og en leder. Birdstep er også i kontakt med en stor norsk partner og forhandler om et samarbeid.

- Markedsfolkene skal få lov å sy sammen planene sine selv. Først når de er på plass, vil vi kunne si noe mer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.