BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs i veien for ny toppsjef i Apple

Apple Computer innrømmer nå at det er lite sannsynlig at selskapet finner ny toppsjef før selskapets selvpålagte frist utløper ved utgangen av året. Ingen ønsker jobben med Steve Jobs i kulissene.

Jens Kanden
14. des. 1997 - 18:17

Jobs og Apple hadde håpet å offentliggjøre hvem som blir ny toppsjef i Apple i forbindelse med Macworld-messen i San Francisco tidlig i januar. Dette ser nå ut til å glippe. I henhold til San Francisco Chronicle har ingen av de forespurte kandidatene være villige til å ta jobben.

Utfordringene står i kø i Apple. Først må tapene stoppes og dernest må tillitten til selskapet og Apple-plattformen gjenskapes. Mens Apples maskiner for et par år siden var blant de tre mestselgende PC-merker, sliter selskapet nå med å holde seg blant de ti beste.

I tillegg til store finansielle og markedsmessige utfordringer, må en ny toppleder - som alle sine forgjengere - svare til Apples styre, og der sitter Steve Jobs. Ifølge kilder San Francisco Chronicle har snakket med, ble Ed Zander - en av direktørene i Sun Microsystems - tilbudt jobben som toppsjef. Han takket nei, angivelig på grunn av Steve Jobs. Zander ønsket ikke å lede Apple med Jobs hengende over skulderen.

Også en annen het kandidat skal ha sagt nei til toppjobben på grunn av Jobs' tilstedeværelse i Apple.

Et tegn på at Apples søken etter toppsjef ikke går etter planen, kom tidlig i desember da det ble kunngjort at Jobs ville holde åpningstalen på Macworld. Det var ventet at den nye toppsjefen skulle være hovedtaler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.