BEDRIFTSTEKNOLOGI

John Cleese tar telefonen for IBM

Når du ringer IBM Norge-sjef Endre Rangnes får du et svar som gir tankene luft under vingene...

13. nov. 2000 - 11:08
International Business Machines Corporation

Men det er ikke alltid like lett å være perfekt selv: Forsøker du å ringe direkte til IBM Norge-sjef Endre Rangnes, får du følgende zen-buddistiske svar, servert av en høflig engelsk stemme: "There is a different reply for the number you have called". Så legger IBM-systemet på. Min hjerne forsøkte først å prosessere svaret, men rotet seg fort inn i en zen-buddistisk øvelse i usakligheter før den hentet frem bilder av John Cleese ved sentralbordet på sitt Fawlty Towers-hotell.

Nå er dette svaret kanskje å foretrekke fremfor den vanlige runddansen du må gjennom når du ringer IBM Norges hovednummer.
"Velkommen til IBM, du blir viderekoblet". IBMs europeiske sentralbord ligger nemlig i Skottland. Men hvorfor ikke bare viderekoble med en gang?

Hvorom allting er - når du først er så heldig å komme gjennom til Big Blue's sentralbord følger en lengre runde med informasjon om IBMs Internett-adresse, kjekt for alle som ikke klarer å gjette seg til at den er www.ibm.com. Når du endelig kommer frem til en levende person, skal denne personen vite ditt navn - uansett hvem du ringer til.

At sentralbordet vil skjerme Rangnes er forståelig, men du kommer uansett ikke til Rangnes, men til hans sekretær. Med fare for å få bekreftende svar; er det blitt slik at hun og andre IBM-ansatte har lister over personer de ikke vil snakke med? ;-)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.