KARRIERE

Jorma sitter godt fram til 2006

For å feie alle tanker om annet til side har konsernsjef i Nokia, Jorma Ollila (51), nå gjort det klart at han ikke har planer om å slutte. I det minste ikke før i 2006.

Frode Eriksen
29. okt. 2001 - 09:32

Ifølge nestleder i styret i Nokia, Paul J. Collins, har Jorma Ollila gjort det klart at han selv ikke planlegger å si opp jobben de neste fem årene.

I en pressemelding sier Collins dette sikrer kontinuitet i en periode med konvergens innenfor mobilbransjen. Når Ollila nå forlenger kontrakten sikres lederskapet, sier han.

Jorma Ollila begynte i Nokia i 1985, ble konsernsjef i 1992 og styremedlem i 1995. Han har vært både konsernsjef og styreleder siden 1999.

Den finske industrisjefen ble i fjor kåret til "Chief Executive of the year 2000" av Industry Week, en tittel han deler med blant annet Bill Gates og Michael Dell. Han var den andre nordiske mottaker av prisen, den første ikke-amerikaner som fikk prisen var svenske Göran Lindahl, som er konsernsjef i svensk-sveitsiske ABB.

Da Ollila ble konsernsjef i Nokia startet han prosessen med å skille ut alt som ikke hadde med telekommunikasjon å gjøre, og fra 1996 har dagens Nokia framstått som et av de mest suksessrike telekomselskap i verden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra