JUSS OG SAMFUNN

Journalistene får trolig fem ukers ferie - pluss litt til

Det hersker sent torsdag kveld full forvirring om journaliststreiken faktisk er avsluttet eller ikke. Lekkasjer kan tyde på at feriekåte journalister får innfridd kravet om fem uker ferie.

6. juni 2002 - 23:06
Mediebedriftenes LandsforeningNorsk Journalistlag

NJ-forhandlerne i drøftingene med MBL var noen av representantene i forhandlingsutvalget, men de har ikke hatt de nødvendige fullmakter til å si ja eller nei til den enighet som måtte være oppnådd med MBL, sier Norsk Journalistlag.

Bladfykenes eget fagblad, journalisten.no, skriver torsdag kveld at NJ og MBL er blitt enige om et løsningsforslag som betyr at journalistene får innfridd kravet om en femte ferieuke - pluss fem ekstra fridager. Ifølge journalisten.no vil alle journalister med 15 år i yrket få to ekstra fridager med virkning fra 2003. De som har 18 år i yrket får ytterligere tre dager, med virkning fra i år. Hver journalist skal i snitt dessuten få 8000 kroner mer i fôret.

Leder Olav Terje Bergo i NBL bekrefter over NTB at det er oppnådd enighet med NJ.

- Vi er fornøyd med at vi har kommet fram til en løsning. Det økonomiske innholdet i denne avtalen er det samme som medlemmene av Norsk Grafisk Forbund fikk, sier Bergo til NTB.

Ifølge Bergo er den økonomiske rammen for oppgjøret på 5,4 prosent, inkludert feriedelen.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.