– JPMorgan-hackere angrep ni andre selskaper

Flere banker og meglerhus rammet.

Mange titalls millioner navn, adresser, telefonnumre og epostadresser er på avveie, opplyste storbanken JPMorgan Chase før helgen. Men det skal ikke være tegn til at passord eller kontonumre er blitt stjålet i det enorme datainnbruddet.
Mange titalls millioner navn, adresser, telefonnumre og epostadresser er på avveie, opplyste storbanken JPMorgan Chase før helgen. Men det skal ikke være tegn til at passord eller kontonumre er blitt stjålet i det enorme datainnbruddet. Bilde: Rex/Jacob Carter/All Over Press
6. okt. 2014 - 07:44

New York (NTB-Reuters): Rundt ni andre banker og meglerhus ble rammet av den samme gruppen hackere som nylig brøt seg inn i datasystemene til JPMorgan Chase, ifølge New York Times.

Før helgen ble det kjent at personopplysningene til 83 millioner personer og småbedrifter ble stjålet i innbruddet hos den amerikanske storbanken.

Den amerikanske storavisen siterer ikke navngitte kilder på opplysningene om de øvrige selskapene som angivelig ble rammet. Hvilke banker og meglerhus det dreier seg om, opplyses ikke.

Datainnbruddet i JPMorgan Chase etterforskes av USAs finansdepartement og amerikanske etterretningstjenester og beskrives som et av de mest omfattende noensinne. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra