BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kabel stoppet av copyright-loven

USAs copyrightlov DMCA, som er iferd med å få et europeisk motstykke, har sørget for å stoppe import av én stk. kabel. Grunnen: Den bryter kanskje copyrightloven.

15. feb. 2002 - 14:35
Colin McMillen

Lik-Sang

McMillen fikk beskjed fra pakkeselskapet UPS om at tollen hadde stoppet kabelen hans, som har en spesiell plugg som passer i Dreamcast-maskinen. Ifølge Wired News ser det ut til at tollen har bestemt seg for å stoppe alle pakker fra Lik-Sang, etter at en klage fra Sony satte en stopper for import av modifiseringsbrikken Neo4 fra selskapet.

McMillen har i etterkant fått beskjed om at Lik-Sang skal sende pakkene sine på andre måter i fremtiden, og han fikk også tilbud om en likedan kabel fra en produsent i USA. Electronic Frontier Foundation sier det er uklart om tollen skulle stoppet pakker fra Lik-Sang i det hele tatt. - DMCA var ment å skulle beskytte copyright-eiere som har tatt tekniske skritt for å beskytte innholdet sitt. Det er ingen beskyttelse på Playstation 1-spill. Det er ingen kryptering der, uten at det stopper Sony fra å benytte DMCA til å stoppe modifiseringsbrikkene. Når du har en så stor hammer som DMCA, begynner vel alt å se ut som spiker, sier EFF-advokat Fred vonLohmann.

Du kan lese mer om McMillens historie på nettsiden han har satt opp i sakens anledning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra