JUSS OG SAMFUNN

Kanadiske iCraveTV tilbakeviser copyright-brudd

En underkomité for den amerikanske kongressen har denne uken opptatt forklaringer fra det kanadiske nett-kringkasterselskapet iCraveTV, samt amerikanske TV-selskaper som vil stoppe sendingene av blant annet Ally McBeal.

Per Christian Stokke
18. feb. 2000 - 11:10

Kanadiske iCraveTV kopierte populære TV-serier og la dem ut på nettet. Det var det mange som ikke likte, spesielt ikke CBS, ABC, NBC, Fox og PBS som eier de fleste av sendingene.

Bakgrunn:Slutt på amerikansk TV-piratPiratkopierer amerikansk TV over Internett

På onsdag møttes parten til høring, melder Reuters. iCraveTV hevder å ha handlet både i god tro og i overensstemmelse med kanadisk copyright-lov når de sendte amerikansk TV ut på nettet. De amerikanske TV-selskapene hevder på sin side at iCraveTV representerer den største trusselen mot 'TV-industriens helse' noensinne, og at piraten bryter copyright-loven. Det amerikanske handelskammeret, House Commerce Committee, har tidligere vært kjapt ute med å omfavne ny teknologi og Internett, men uttalelser fra underkomiteen for telekommunikasjon tyder på at de samtidig går inn for å begrense lisensen for TV-sending på nettet, for å beskytte lokale TV-stasjoner.

I følge kanadisk lov kan nesten hvem som helst plukke opp et TV-signal og sende det videre, såfremt man betaler royalties til de opprinnelige eierne og sørger for at signalet ikke går utenfor kanadas grenser. Problemet er at iCraveTV sendte TV-seriene 'pakket inn' i egen reklame, samt at signalet -det var jo på Internett- gikk utover hele planeten. Her i Norge kunne man også se helt ferske Ally McBeal-episoder på nettet, om man var slik disponert, men billedkvaliteten var heller laber.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.