BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kanonene samles bak IPv6

Et amerikansk toppmøte med kanoner som Sun, Microsoft, IBM, Compaq, Nortel, Cisco, AT&T og andre, legger opp til at Internett kan oppgraderes til IPv6 innen to til tre år.

26. okt. 2000 - 12:56










IPv6 Forum

Forpliktelsene var konkrete og tidfestet.

Microsoft retter i første omgang fokus på tiltak mot utviklerne - en gruppe som også får stor oppmerksomhet på grunn av den nye dotnett-strategien. Verktøykassa IPv6 Technology Preview har vært gratis tilgjengelig siden mars, og er nettopp oppgradert. Windows 2000 vil få IPv6 innebygget i løpet av et par år. IPv6-støtte skal bygges inn i Internet Information Server, og det vurderes å nedfelle IPv6 i Windows CE.

Sun bygger IPv6 inn i kjernen til Solaris. Java vil få IPv6 i løpet av neste høst. Alt utstyr fra Sun vil ha IPv6 innen ni måneder, lovet teknologiansvarlig Greg Papadopoulos, en av arrangementets hovedtalere.

IBM har tilbudt IPv6 til AIX siden 1997. Nylig ble også stormaskinsystemet utvidet. På konferansen kom en forpliktelse til å sørge for IPv6 i Linux, WebSphere og Tivoli.

Compaq har IPv6 i Tru64 Unix versjon 5.1 som kom i september. Hewlett-Packard har hatt et utviklingsverktøy et par år, og vil oppgradere HP-UX med IPv6 i løpet av 2001. Cisco vil ha en IPv6-utgave av sitt operativsystem IOS klart innen mars. Nortel som holdt et entusiastisk innlegg om IPv6 i hjemmenettverket, har for lengst klargjort mange produkter for IPv6.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra