BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kark vil ikke samarbeide med BT

Telias konsernsjef, Jan-Åke Kark, avviser at det nye teleselskapet som blir resultatet av fusjon mellom Telenor og Telia skal etablere en strategisk allianse med British Telecom (BT).

Frode Eriksen
16. aug. 1999 - 09:19

Mens Telias internasjonale samarbeid innenfor Unisource og AT&T har kollapset helt og i ferd med å bli avviklet, er Telenors internasjonale samarbeid med BT i toppform. BT skal i løpet av året etablere et internasjonalt joint venture nettopp med Telias tidligere partner i Unisource, AT&T

I et intervju med Dagens Industri spør Kark hva selskapet skal lære av BT. - Vi trenger ikke pengene deres og vil ikke bli en del av det totalintegrerte mischmasch som de store dragene består av. Han sier at Telia sammen med Telenor får den optimale størrelsen.

Kark vil heller samarbeide med mindre og mer fokuserte teleoperatører

I intervjuet sier Telia-sjefen at han kan tenke seg å selge kabel-TV virksomheten for å få en fusjon med Telenor igjennom. EU har lovet et svar senest 19. oktober og senere denne uken skal selskapene sammen med EU-kommisjonen avholde en høring der selskapenes konkurrenter skal få stille spørsmål knyttet til fusjonen.

Da er det ventet at toppledelsen i det nye selskapet vil kunne gi flere svar på hva selskapet skal være villige til å gi for å få igjennom en fusjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.