JUSS OG SAMFUNN

Kartlegging av Internett-bruk utsatt til jul

Den norske Internett-bransjen jobber i blinde uten reelle kunnskaper om nordmenns surfevaner. Målinger av jobbsurfing er nå utsatt hvertfall til jul.

7. mai 2001 - 14:58


MMIJupiter MMXINå innrømmer markedssjef i MMIBente Dahlumat det vil ta lang tid før jobbmålingene er klare.

- Jeg har fått beskjed fra Jupiter MMXI å si at vi skal ha etablert målepanelet mot slutten av året, forteller hun til digitoday.no.

Dette betyr at den første rapporten om hvordan et representativt utvalg av nordmenn surfer gjennom døgnet og uka først vil dukke opp i begynnelsen av 2002.

Årsaken til forsinkelsene er at MMI måler bruken til 3.000 hjemmesurfere. Selskapet vil også måle bruken til de samme 3.000 brukerne på jobben, men der er det ikke bare brukerne selv som bestemmer om de vil installere måleprogramvare.

- Det tar tid å overbevise IT-sjefer om å la paneldeltakere installere vår måleprogramvare på sine jobb-PC-er. De er nervøse for sikkerheten og for at vi skal åpne for hackere eller andre lekkasjer. Vi har derfor blant annet produsert en del ekstra dokumentasjon, men arbeidet tar tid. Vi har snart fått på plass programvare hos 1.500 jobbbrukere, forteller Dahlum.

Alt arbeidet med jobbpanelet fører ikke bare til forsinkelser, det er også svært dyrt for et så lite marked som Norge. MMI og Jupiter MMXI skal tjene penger ved å selge detaljerte analyser av undersøkelsen til tele/IT/internett-bransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.