BEDRIFTSTEKNOLOGI

Katteklør mot makrovirus

Norman Data Defense har introdusert et nytt program som skal ta knekken på alle hittil kjente makrovirus. Programvaren, som har fått navnet Cats Claw, sjekker automatisk alle dokumenter som åpnes.

Eirik Flaa
14. apr. 1997 - 15:40

Norman Data Defense (NDD) har lansert et nytt produkt for bekjempelse av såkalte makrovirus uten at brukere trenger å løfte en finger. Programvaren, som har fått betegnelsen Cats Claw, sjekker automatisk alle potensielle dokumenter som åpnes for 555 kjente virus. Brukeren vil få beskjed hvis et dokument har vært utsatt for virus, men fjerning av viruset vil foregå automatisk.

Cats Claw er også utviklet med tanke på bruk i nettverk. Programmet distribueres automatisk i nettverket, og dersom systemansvarlig ønsker det vil alle makrovirus som oppdages, bli rapportert til vedkommende.

Fra 14. april er Cats Claw tilgjengelig for både Windows og Windows 95, men allerede 30. april kommer to nye versjoner beregnet for Windows NT og Novell Network. For kunder som allerede har Norman Virus Control, vil den nye programvaren være gratis og fullversjonen vil i løpet av kort tid bli tilgjengelig fra selskapets nettsted. Foreløpig er kun en betautgave tilgjengelig, men denne er til gjengjeld fritt tilgjengelig for alle som måtte ønske å prøve den nye programvaren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.