KORTNYTT

Kazaa likevel mest populær i Europa

Til tross for tidligere rapporter om europeiske brukeres flukt fra fildelingstjenesten Kazaa, viser en undersøkelse at Kazaa brukes mest i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2003 - 09:08

Analyseselskapet Nielsen//NetRatings har kommet fra til at 9,35 millioner europeere enten benyttet fildelingsverktøyet Kazaa eller besølte et Kazaa-nettsted i oktober i år. Den samme måneden var tallet på amerikanske brukere som gjorde dette, 8,24 millioner. Dette skriver ComputerSweden.

    Les også:

Tidligere har tallet på amerikanske brukere vært langt høyere. Høyest var det trolig i mars i år med da tallet var 15,7 millioner. Det var på omtrent det tidspunktet at både den amerikanske musikkindustrien begynte å rasle med juridiske sabler og at blant annet Apple startet opp den kommersielle nedlastingstjenesten iTunes Music Store. Det antas at dette er hendelser som har ført til at antallet amerikanske Kazaa-brukere har gått kraftig ned.

At fildeling er framgangsrikt i Europa har ikke overraskende å gjøre med den relativt høye tilgangen på bredbåndsaksess blant innbyggerne. Ifølge Nielsen//Netratings er det i de land der antallet bredbåndsbrukere er høyest at også fildelingstjenestene er mest utbredt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra