JUSS OG SAMFUNN

Kazaa stopper nedlasting

Fra nå av blir det slutt på å laste ned fildelingsklienten Kazaa, etter press fra en musikk-rettighetsorganisasjon. Men vil det hjelpe når det allerede er en halv million brukere?

18. jan. 2002 - 10:30
Kazaa

Newsbytes

Burma/Stemra


Det spørs likevel om det har noen effekt å stenge for nedlasting av Kazaa-programvaren fra det offisielle nettstedet. Sist digi.no sjekket, var 426.457 brukere koblet opp, 65.741.000 filer ble delt, tilsvarende 387032 GB data. Selv om mye av materialet på nettverket er legalt, er det ingenting som hindrer noen i å legge ut hele VG-lista. Og det er det da også mange som gjør. Mange legger også ut en kopi av Kazaa-klienten, slik at denne kan spres rundt og speiles på andre nettsteder.

Musikkindustrien har slitt med å tilpasse seg den digitale virkeligheten, med dens ubegrensede muligheter for kopiering og distribusjon. Mens de har sittet på gjerdet, har alle slags entusiaster utviklet applikasjoner som utnytter den nye teknologien fullt ut. De fleste av disse entusiastene har ikke engang skjelt til rettighetsstyring eller lisenser, og dermed er bråket igang .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra