JUSS OG SAMFUNN

"Killer app" for sofapoteter kommer......NÅ! (snart)

Dansker og svensker kan snart kjøpe blomster rett fra TV´n. Og snart kommer CD-er, bøker, PC-er og nordmenn etter til det som kalles t-commerce - TV-handel via fjernkontrollen.

8. juni 2001 - 13:09

Den ultimate applikasjon for sofapoteter er rett rundt hjørnet. T-handel, eller t-commerce, eller rett og slett kjøp og salg via TV-fjernkontrollen skal gjøre det mulig å kjøpe CD-er, datautstyr, bøker og alt mulig annet bare ved å presse lanken ned på tastene.

Men først blir det blomster, om enn ikke til Norge. Det danske selskapet MediaGateway har inngått avtale med en blomsterhandel om å vise frem og tilby fargerike buketter på svenske skjermer, fra og med 20. juni.

Danmark følger etter i september, og norske sofa- og TV-entusiaster skal få tilbudet litt senere.

- Vi er i samtaler med norske detaljister som vil annonsere på det skandinaviske markedet, og vi har også tett kontakt med operatørene ViaSat og Canal Digital bekrefter direktør Johan Becker overfor digitoday.no.

Media Gateway tar seg av tilpassing av kundenes reklamemateriell til plattformene OpenTV og MediaHighway. Viasat bruker OpenTV i sine set-top-bokser, mens Canal Digital satser på Media Highway.

TV-seerne kan navigere annonsene via fjernkontrollen, og betalingen gjøres via kredittkort. Set-top-boksen må være plugget inn i telefonkontakten for å bruke tjenesten, som altså vil komme norske fjernsynsglanere til tjeneste... snart.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra