RESULTATERFINANS

Kinesisk Amazon konkurs

Den kinesiske nettbokhandleren Chinese Books Cyberstore, den største nett-bokhandelen i Asia, stenger hjemmesidene. En av de største dotcom-konkursene i Asia er en realitet.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. aug. 2000 - 09:32
Chinese Book Cyberstore

Grunnen til at Cyberstore måtte stenge dørene var at eierne ikke var særlig lysten på å spytte inn mer midler til videre drift. Det skriver Wall Street Journal.
Det er ikke klart hvor mye selskapet greide å svi av før det var kroken på døren.



En kilde sier til Wall Street Journal at selskapet sogar unnlot å gå i diskusjon med flere investorer tidligere i år, siden de ventet å få inn mye mer penger ved en børsemisjon. Men siden den positive instillingen til selskap som driver innenfor varesalg til det allmenne publikum (Business to Consumer) snudde seg til å bli direkte negativ, har selskapet slitt.

Les mer om problene i Asia:
Asiatisk Internett-komet på vei ned

Det er fryktet en bølge av konkurser i Asias dotcom-sektor dette året. Grunnen er at verdensdelen bare har 40 millioner Internett-brukere, cirka 2 prosent av den totale befolkning. Hvis ikke kapitalen er der, slik at selskapene kan bygge seg opp, vil det bli problemer.

Gartner Group, det amerikanske analysebyået, mener at hele 85 prosent av de rene dotcom selskapene i regionen vil gå konkurs eller bli kjøpt opp av etablerte selskaper innenfor den nye økonomien innen de neste fire årene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra