BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kinesisk pornovirus

Et kinesisk makrovirus lokker brukeren til å delta i et erotisk drikkespill, før det setter i gang og dumper 300 Kb i dine aktive dokumenter. Viruset er utviklet av en Taiwansk gruppe som også har laget en Trojansk hest-versjon.

Eirik Flaa
9. mai 1997 - 14:54

I følge Datafellows florerer mer enn 700 forskjellige makrovirus på nettet, og nye kommer stadig til. Virusene blir utviklet lokalt, og nylig ble det oppdaget en nytt virus for den kinesiske versjonen av Word. Det spesielle med dette viruset er at det utfordrer den smittede i et stein/saks/papir-lignende drikkespill, der en vakker lettkledd kvinne blir enda mer leddkledd dersom brukeren vinner spillet. Dessverre for brukeren må han regne med at hans dokumenter er fylt opp av elektronisk søppel allerede når spillet starter.

Det finnes også en trojansk-hest versjon av viruset, men dette krever at brukeren aktivt går inn og starter den erotiske rottefella. Med mindre brukeren klarer å styre sin nysgjerrighet er altså denne siste typen ufarlig. Både viruset og den trojanske hesten burde dessuten være relativt lett å oppdage, med tanke på at viruset har et volum på over 1 megabyte.

Dersom du likevel skulle sitte med en kinesisk versjon av Word og være dødsnervøs for å bli angrepet, har F-PROT allerede lagt ut en identifikasjonfil for sitt F-MACRO-program som fritt kan lastes ned fra antivirusprodusentens hjemmeside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra