BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kingston går for Rambus

Kingston Technology har stor tro på at Direct Rambus vil bli neste generasjons standard minneteknologi. Dette skyldes spesielt teknologiens høye ytelse og at Intel gir teknologien full støtte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mai 1998 - 11:20

- Har vi egentlig noe valg, sier John Holland, Kingston Technologys visepresident for salg og markedsføring i Europa, og tenker da på den dominerende posisjonen Intel har på datamarkedet.

Men Holland tror også selv at Direct Rambus (Direct RDRAM) er den beste teknologien å bruke i årene som kommer, til tross for at produksjonsprisen for Direct RDRAM vil være høyere enn for teknologier som SLDRAM (SyncLink DRAM) og DDR SDRAM (Double-Data Rate Synchronous DRAM).

Ytelsen Direct RDRAM vil gi er nemlig betydelig høyere enn for de konkurrerende teknologiene. De høyere produksjonskostnadene skyldes først og fremst at Kingston og andre minneprodusenter må betale Rambus en lisens for hver Direct RDRAM-brikke de lager. Dette er ikke tilfelle for de andre teknologiene, som er åpne standarder.

Ifølge Rambus og Toshiba er maksimal båndbredde for Direct RDRAM 1,6 GB/s, mot 400 MB/s og 200 MB/s for henholdsvis SLDRAM og DDR SDRAM. Direct RDRAM og SLDRAM opererer på et lavere spenningsnivå enn DDR SDRAM, noe som gjør størmforbruket lavere. Dette har spesielt stor betydning i bærbare maskiner hvor strømforbruk og varmeutvikling er viktige faktorer.

Kingston distribueres i Norge av EET og er verdens største produsent av spesialdesignet minne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.