JUSS OG SAMFUNN

Kjærlig e-post på avveie

Tenk deg at du vil sende kjæresten din et ømt brev via e-post. Og at det ved en feil havner i et nyhetsbrev som sendes til et femtitall personer. Uten at du har noe med nyhetsbrevet å gjøre.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. nov. 1996 - 10:00

Umulig, sier du kanskje. Men det skjedde en kvinnelig ansatt i det mektige mediehuset Bonnier i Stockholm. Hun sendte et brev til kjæresten sin og brevet ble på en eller annen måte snappet opp av systemet og sendt ut i nyhetsbrevet Etermedia som inneholder TV-statistikk. Ok, det kunne ha vært en "nett-and" - løgnhistorier på nettet. Men ytterligere tre brev havnet i Nyhetsbrevet på samme måte. Blant annet en komplett markedsplan for papirbedriften MoDo.

- Hvordan dokumentet har kommet med i en sending fra Bonnierhuset er helt ufattelig. Vi har nemlig ingenting med dem å gjøre, sier informasjonsdirektør Christer Lewell til Resyme.

For å gjøre dette virkelig kaotisk ble nyhetsbrevet sendt til mottakerne 40 ganger - noe som selvsagt førte til fulle postkasser både her og der. Og så interessant var vel neppe nyhetsbrevet...

Men hvordan kan dette skje? Er det teknisk mulig at elektronisk post blir "postnappet" på denne måten?

Overhodet ikke, sier softwareleverandørene Microsoft og Electro Post. De mener at noen må ha sendt posten flere ganger - altså at det er en menneskelig forklaring.

Men den stakkars kvinnen hadde ingenting med nyhetsbrevet å gjøre. Og systemansvarlig på Bonnierhuset er sikker på at det ikke har vært noen hackere inne på systemet.

Med andre ord: Det som skjedde kan bare ikke ha skjedd - skal vi tro begge parter.

Men det gjorde det likevel. Alt i følge Resyme.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.