BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjappe disker fra Western Digital

Western Digital lanserte tirsdag to nye harddisker basert på Ultra160 SCSI-teknologien. Diskene har en maksimal overføringsrate på 160 megabytes i sekundet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 1999 - 01:57

Western Digital vil i september begynne leveransene av to nye harddisker basert på Ultra160 SCSI-teknologien. Disken, som er på 9,1 og 18,3 GB, vil ha en spinnhastighet på 10.000 RPM og har en søketid på 5,2 millisekunder. Maksimal overføringshastighet er 160 MB/s, mens overføringshastigheten direkte fra platene er på opptil 360 Mbps.

Ultra160 SCSI-diskene skal være kompatible med eksisterende Ultra2 SCSI-kontrollere og kan kobles på samme busskabel som dagens disker.

Det er ifølge Western Digital tre årsaker til at Ultra160 SCSI greier å så høye overføringshastigheter. Dobbelt så rask overgangsklokking er den reelle årsaken og betyr at flere harddisker kan utnytte bussen før den mettes. Domenekontroll kontrollerer at disknettverket er i stand til å operere ved de avtalte hastighetene, mens CRC (Cyclic Redundancy Check) sjekker feil i dataene og sørger for at datastrømmen er pålitelig.

Dataquest anslår at det på verdensbasis vil selges 6,8 millioner Ultra160 SCSI-disker neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.