BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjøper Global One for 32 mrd. kroner

Det franske teleselskapet France Telecom kjøper ut Deutsche Telekom av joint venturet Global One for 32 milliarder kroner. Dermed gikk de franske eierne seirende ut av kampen om telealliansen i konkurransen med Deutsche Telekom.

Frode Eriksen
27. jan. 2000 - 09:10

Under Telecom 99 i Geneve sist høst gjorde France Telecoms toppsjef, Michel Bon det klart at selskapet ønsket å kjøpe ut de to andre eierne av Global One, det tyske Deutsche Telekom og amerikanske Sprint, med en tredel hver. I motsetning til France Telecom har Ron Sommer i Deutsche Telekom antydet å være villig til å selge sin andel i selskapet om prisen var riktig.

Onsdag meldte France Telecom at selskapet hadde kommet til enighet med både Sprint og Deutsche Telekom om kjøp av de to selskapenes andeler i Global One, for 3,89 milliarder dollar, eller nærmere 32 milliarder kroner.

Dette skjedde etter at Sprint tidligere samme dag meldte at selskapet ville selge sin del av Global One. I tillegg til å kjøpe Sprints aksjer, overtok Telecom også Deutsche Telekoms aksjepost. Det tyske teleselskapet vil samtidig selge sine 2 prosent i France Telecom og 10 prosent i Sprint.

Global One har til gode å vise overskudd etter at joint venturet ble etablert for fire år siden. Basert på kjøpsprisen er selskapet nå verdt 5,5 milliarder dollar eller vel halvparten av hva Global One selv antydet for bare noen måneder siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra