RESULTATERFINANS

Kjøper kunder til Vega

Software Innovations kjøp av Prosalg er å regne for en ren overtakelse av de mellom 700 og 800 kundene som i dag benytter seg av salgsstøtte-programvaren. Kundene skal etter planen over på Vega i løpet av neste år.

Eirik Flaa
18. nov. 1997 - 19:01

Dersom alt går som det skal, kan det virke som om Software Innovation har gjort et svært godt kjøp ved å overta Prosalg fra Visma for skarve 2,5 millioner kroner. I alt har Prosalg mellom 4000 og 5000 brukere fordelt på mellom 700 og 800 kunder - kunder som etter planen over på Vega.

- Vi skal drifte Prosalg i et år framover, blant annet ved hjelp av et par medarbeider som kommer over fra Visma. Deretter vil vi tilby gratis overgang til Vega, sier administrerende direktør i Software Innovation, Per Kveim, til digi.no. Kveim tror ikke det vil føre til motstand blant kundene som må skifte system.

- Vega og Prosalg har svært likt brukergrensesnitt, derfor tror jeg ikke dette vil bli noe stort problem, sier Kveim.

Som en del av avtalen mellom Visma og Software Innovation ligger det også at Vega programvaren skal kunne brukes sammen med Vismas økonomistyringssystem. De to systemene skal etter planen markedsføre hverandre.

Oppkjøpet av Prosalg er trolig ikke det siste som kommer fra Software Innovation Oppkjøpet av Vega førte til en kraftig økning i egenkapitalen, og Software Innovation har uttalt at disse pengene blant annet skal brukes til vekst gjennom oppkjøp. Børsnotering for Software Innovation er planlagt å skje rundt høsten 1998.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.