BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør 3Dfx-spill med Riva TNT-kort

En del dataspill er spesielt optimalisert for 3Dfx sitt proprietære programmeringsgrensesnitt, Glide. Creative Labs utvikler nå programvare som gjør at Glide-spill kan brukes sammen med selskapets Riva TNT-kort.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mai 1999 - 14:21

Creative Labs annonserte torsdag den første betautgaven av Unified, en såkalt wrapper-programvare som oversetter kommandoer fra spill til 3Dfx' Glide API (Application Programming Interface) over til Direct3D-kommandoer.

I teorien betyr dette at Unified kan brukes sammen med alle kort som støtter Direct3D, men i praksis har Creative begrenset bruksområdet til kun å gjelde selskapets grafikkort som er baserte på Riva TNT- og TNT2-brikkene. Unified skal etter hvert bli fritt tilgjengelig for brukere av disse kortene.

Ifølge The Register er ikke Unified den første Glide-wrapperen som er utviklet. Allerede i april begynte 3Dfx sine advokater å undersøke om uavhengige wrappere som er tilgjengelige på Internett bryter med opphavsretten selskapet har i forbindelse med Glide.

Creative hevder på sin side at Unified kun er basert på informasjon som er offentlig tilgjengelig og derfor ikke skal komme i konflikt med 3Dfx' patenter. Ifølge The Register er også 3Dfx forsiktige i sine uttalelser, selv om selskapet nå skal undersøke om rettslige skritt mot Creative nå vil være aktuelt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra