JUSS OG SAMFUNN

Knabbet førstepris - selger den hos vinneren

Fram til 8. februar kan eBay-brukerne by på auksjonshusets egen ukjente førstepremie. En vittig sjel utnyttet at eBay ikke selv var til stede da The Coolest Sites of The Year ble delt ut i forrige uke. Han plukket opp prisen og har lagt den ut for salg på prisvinnerens egen auksjonstjeneste.

Herman Berg
4. feb. 1999 - 08:37

En kjapp titt innom eBays hjemmesider viser at den virtuelle auksjonsmegleren stadig drar inn priser i ulike konkurranser. Den siste utmerkelsen har det børsnoterte selskapet imidlertid ikke greid å få med seg:

Under kåringen av the Coolest Site of the Year Awards i byen New York vant eBay førstepremien i kategorien Coolest Shopping Site. Det hadde auksjonshuset tydeligvis ikke regnet med; Ingen representanter var til stede under utdelingen 25. januar.

Wired News skriver i sin kulturseksjon at en nettskribent for et nettmagasin (som var nominert i en annen kategori), gikk opp og mottok prisen på vegne av eBay. Han skal ha gitt uttrykk for ekte overveldenhet gjennom gang på gang å utrykke de salige ordene "Holy Fuck". Deretter mottok han en mengde gratulasjoner og klemmer fra publikum for fangsten.

Det viser seg at noen av de 700 tilstedeværende på utdelingen var klar over bløffen, men sladret aldri da skribenten Todd Levin gikk for å ta i mot premien i klassen for kuleste e-handelsløsning.

Det frekkeste trekket foretok Levin likevel i kjølvannet av sin opptreden. Mandag denne uken la han ut premien til salgs på eBays egen tjeneste. Opprinnelig ment som en spøk og markering av sin freidighet, la han førsteprisen ut til den symbolske summen 1,59 dollar.

57 bud og to dager senere er prislappen oppe i 455 amerikanske dollar.

digi.no har prøvd hele onsdag ettermiddag/kveld å få tak i representanter fra eBay for en kommentar. Foreløpig har ingen ringt tilbake.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.