JUSS OG SAMFUNN

Knudsen lover enklere domene-regler i år

Regjeringen, med Grete Knudsen i spissen, har lovet Stortinget at ny domenepolitikk skal være på plass i år, men det er ikke sikkert tidsfristen holder.

2. nov. 2000 - 12:19
Post- og teletilsynet

digitoday.noNorsk adresse-kappløp utsatt

SamferdselsdepartementetGrete KnudsenTerje Moe Gustavsen


I et svar på et spørsmål fra Per Christian Foss (Høyre) i Stortingets spørretime, svarer Grete Knudsen:

"Det er en viktig oppgave for Regjeringen å få iverksatt en revidert politikk for tildeling av domenenavn så snart som mulig, og senest innen utløpet av dette året."

Men denne fristen skal holde hardt. Mye tyder på at kalenderen vil vise minst januar før norske bedrifter kan registere 15 adresser hver.

- Vi er i sluttfasen av vår behandling, men av praktiske grunner må vi varsle en måned før vi faktisk åpner for registering med nye regler. Jeg kan derfor ikke angi noen tidsplan, sier Eva Hildrum, ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementet, til digitoday.no.

Hildrum forteller at Samferdselsdepartementet ikke har noen viktige innvendiger mot forslaget fra Post- og teletilsynet, men at man arbeider med organiseringen av blant annet klagemuligheter.

Knudsens brev til Stortinget stadfester blant annet en viktig detalj i de kommende reglene:

"Det vil være den enkelte søker som selv på forhånd får ansvaret med å forsikre seg om at man ikke krenker andres rettigheter ved å få registrert et domenenavn. En manuell forprøving opp mot ulike rettighetsregistre ville blant annet medføre lang behandlingstid per søknad og høyere registreringskostnader, og anses som uhensiktsmessig."

Knudsen er også åpen for mulighetene til at bedrifter skal få registere flere enn 15 adresser hver: "Det varsles allerede nå at Regjeringen etter en viss tid, og senest etter ett år, vil vurdere ytterligere liberaliseringer dersom det viser seg å være behov for det."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.