Knytter Linkedin-svindel til iranske hackere

Vær skeptisk til hvem du knytter kontakt med.

COPY-PASTE: Her har en falsk profil (under) forsynt seg med opplysninger fra en ekte profil (over). Skjermdump via Symantec. Fotofikling av digi.no.
COPY-PASTE: Her har en falsk profil (under) forsynt seg med opplysninger fra en ekte profil (over). Skjermdump via Symantec. Fotofikling av digi.no.
4. des. 2015 - 11:26

Toppsaken på BBCs teknologiseksjon i dag er en sak om falske profiler på det sosiale nettstedet LinkedIn.

En stadig økende mengde kriminelle hackere og svindlere misbruker nettverket til informasjonsinnhentet, forsøk på å tappe folk for personlige opplysninger, men også for å lure dem inn på nettsteder med skadevare.

Svindlerne oppretter falske profiler, som kan virke troverdige, for eksempel ved at de er bygget opp med faktiske opplysninger og bilder som er kopiert fra andre.

Artikkelen har bakgrunn i en fersk rapport fra Symantec, men de er ikke de første til å melde om denne utviklingen.

Sosial manipulasjon

Allerede i september skrev digi.no om en økende mengde svindelforsøk og kartlegging ved hjelp av falske Linkedin-profiler.

Les den saken og få med deg rådene fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), som også bekrefter at nordmenn er forsøkt lurt.

Knyttes til Iran

En ting som fremstår som nytt i BBC-saken, i hvert fall for digi.no, er at sikkehetsavdelingen i Dell skal ha lyktes med å identifisere minst 25 falske profiler, som var blitt akseptert som tilknyttede kontakter med over 200 ekte kontoer på LinkedIn. Det inkluderte alt fra forsvarspersonell til ansatte i telekom, myndigheter og kraftselskaper.

Samtlige av disse falske profilene blir knyttet til en iransk hackergruppe, skriver BBC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra