BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombinert, bærbar PC fra IBM

Husker du Transformers, disse populære lekerobotene som kunne omformes til blant annet kjøretøyer? IBM har nok hatt disse i tankene når har utformet ThinkPad 570, en maskin som hittil har vært kjent under kodenavnet Transformer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 1999 - 12:52
Selv om IBMs neste bærbare PC har vært kjent under kodenavnet Transformer, betyr ikke det at IBM har begynt å produsere leketøy. Tranformer, eller ThinkPad 570, som maskinen kommer til å hete, skal ifølge PC Week Online ved første øyekast se ut som en vanlig, bærbar PC med 13,3-tommer aktiv matrise-skjerm, diskettstasjon og CD-ROM-spiller. Vekten skal være i overkant av tre kilo. Men etter å ha sett litt nærmere på denne maskinen, finner man raskt ut at den er langt fra ordinær.

Transformer

Brukeren skal nemlig kunne ta ut den sentrale delen av maskinen - bestående av tastatur, pekeredskap og skjermen - noe som gjør den om til en 1,5 kg tung reisemaskin.

ThinkPad 570 skal ifølge PC Week Online være utstyrt med en 366 MHz Pentium II-prosessor. Kabinettet skal være laget av karbonforsterket plast, noe som skal gjøre maskinen mer bestandig og som skal lede varme bedre enn magnesium som ofte brukes i dag.

Prisen skal starte på omtrent 2500 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.