TELEKOM

Kombinert mobil og Palm

Handspring lanserer nå en komplett PDA-telefon. I tillegg til å være en mobiltelefon, er Treo 180 en fullverdig Palm-datamaskin.

15. okt. 2001 - 10:58

Handspring Inc lanserer nå en kombinert mobiltelefon og Palm-enhet kalt Treo 180. Denne er bare en forsmak på hva som skal komme, melder selskapet. En Treo-modell med fargeskjerm skal være på gang, men først skal altså Treo 180 komme på markedet tidlig i 2002.

Les også Den feteste PC-mobilen vi har sett. Noensinne.
Se Nokias nye juvenil-mobil
Enda en alt-i-ett-telefon
Europeisk forsinkelse for super-mobil
Nokias flaggskip klar til lansering 

Handspring Treo 180. <i>Foto:  Handspring</i>
Handspring Treo 180. Foto:  Handspring

PDA-mobilen er mindre enn andre Palm-enheter, og som bildene viser, ikke mye større enn et kredittkort. Dens nærmeste konkurrent vil nok være Motorolas Accompli, som ikke er så ulik.

Treo leveres enten med et ørlite tastatur under skallet, eller et Graffitti-skriveområde for den som foretrekker penn. Palm-operativsystemet og diverse programvare skal gjøre det enkelt å surfe på nettet, sende e-post og SMS, i tillegg til å legge inn avtaler eller bruke en av de tusener av applikasjoner som er tilgjengelige for Palm-plattformen.

Treo 180 skal slippes med 16 MB RAM og den raskeste prosessoren som er tilgjengelig for Palm. Telefondelen er to-bånds GSM, men den kan oppgraderes til GPRS, skriver Handspring på sitt nettsted.

I USA vil enheten koste i underkant av 4.000 kroner, inkludert tjenesteaktivisering.

Digitaliseringsminister Karianne Oldernes Tung virker komfortabel i rollen som statsråd, og hennes politiske engasjement er tydelig når vi snakker med henne.
Les også

Lover konkrete mål: – Jeg har vært teknologioptimist hele tiden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.