BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommune lager system for Internett-handel

Askim kommune har laget et system for innkjøp over Internett.

14. juni 2000 - 12:18

Askim kommune har sammen med Holteprosjekt laget et system for elektronisk handel. Med elektronisk bestilling og betaling av varer regner kommunen med å spare minst to millioner kroner i året.

Målet er å samle kommunen og den lokale handelsnæringen i et elektronisk varehus kalt Askim Virtuelt, med tilbud om alt fra dagligvarer til kapitalvarer. Rundt 20 bedrifter er allerede tilknyttet systemet, som er utviklet av HolteProsjekt.
- Dette er en ny og kostnadsbesparende måte for det offentlige å gjøre innkjøp på. I tillegg gir det store fordeler for næringslivet, sier prosjektleder Helge Simonsen hos HolteProsjekt Innkjøpspartner. - Vi er nå i dialog med andre kommuner om tilsvarende opplegg, sier han.

Askim kommune har arbeidet med prosjektet i et år.

- Vi har utviklet en pakke der de lokale bedriftene tilbys både programvare og kompetanse for å kunne møte kommunens nye krav til handelspartnere. Bedriftene slipper dermed tunge investeringer og blir samtidig mer konkurransedyktige mot private kunder, sier Simonsen i HolteProsjekt.

Løsningen Askim har laget konkurrerer med hva Statens Forvaltningstjeneste arbeider med. Kappløp om tidenes norske e-handelkontrakt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra