RESULTATERFINANS

Komplett-modellen fungerer igjen

Komplett- sjef Eric Sandtrø kan glede seg over økt omsetningen, både til sluttkunde og forhandler.

3. nov. 2005 - 11:40

Fremgangen fra forrige kvartal fortsetter for Komplett, med omsetningsvekst for oktober på 169 millioner, en vekst på 13 prosent fra samme måned i fjor.

Forhandlersalget øker med 8 prosent til 54,7 millioner og direktesalget til sluttbrukere med 16 prosent til 114,2 millioner.

Å kombinere salg til sluttbruker med salg til forhandlere har blitt kalt Komplett-modellen, selv om flere av konkurrentene driver med varianter av det samme.

Veksten er noe lavere enn i forrige kvartal, sammenliknet med fjoråret. Men dette kan også sees i sammenheng med at selskapet i fjor hadde store problemer etter omlegging til nytt ERP-system i april. Problemene ble mindre etter hvert som året gikk, men var ikke helt borte før etter et år. Oktober i fjor var altså trolig mindre preget av problemer enn kvartalet juli til september, og dette kan påvirke sammenligningen med i år.

Komplett har særlig hatt problemer med salg til forhandlerne. Denne delen har nå snudd og vokser, selv om det går saktere enn for resten av bedriften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.