BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konkurranse for høyteknologiens Mekka

Økende konkurranse fra andre regioner i USA truer Silicon Valleys posisjon som Internett-industriens geografiske sentrum, viser en ny undersøkelse.

Therese Werenskiold
13. aug. 1999 - 16:02

Til tross for områdets rikdommer i form av kapital og teknisk kompetanse, opplever Silicon Valley nå stadig sterkere konkurranse fra syv andre områder i Amerika som oppstår som "Internett-maktsentre". Dette viser en fersk rapport utført av konsulentselskapet A.T. Kearney.

De syv konkurrerende regionene har fått følgende kallenavn: Seattle's Silicon Forest, San Fransisco's Multimedia Gulch, Los Angeles' Digital Coast, Austin's Silicon Hills, Boston's Route 128, New York's Silicon Alley, og Washington DC's Silicon Dominion.

Rapporten er gjort på oppdrag fra Silicon Valley Network, en uavhengig non-profit organisasjon som har som mål å bedre regionens økonomi og levekår, skriver BizReport.

Konklusjonen er at Silicon Valley nå må utnytte sine fordeler, og ta konkurransen fra de andre regionene på alvor, slik at de ikke mister teknisk kompetanse eller at nye bedrifter velger å starte opp andre steder.

- For å fortsette å være ledende, må Silicon Valley utvikle og levere det beste miljøet for Internett-innhold og maskinvare-leverandører, sier Bruce Klassen i A.T. Kearney, i en pressemelding.

En av de største utfordringene Silicon Valley nå står overfor er ifølge undersøkelsen å øke båndbredden, og å gjøre høyhastighets nettaksess mer tilgjengelig utenfor regionen.

Silicon Valley sto for mer enn en fjerdedel av all venture-kapital i USA i 1998. Du kan lese hele rapporten ved å følge pekeren til nettstedet Silicon Valley Network, som du finner under denne artikkelen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.