BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konkurranse legger press på prisene

Med konkurrenten pustende i nakken, attpåtil med en råere modell, velger Palm å sette ned prisen på sin tilsvarende lommedata for ikke å tape markedsandeler.

Lars Kvanum
17. okt. 2000 - 14:11

Ifølge nettstedet Palm Infocenter har Palm satt ned prisen på sin Palm IIIc (fargemodellen) med hele 70 dollar, eller rundt 500 kroner, for å ta opp konkurransen med Handsprings nye modell som kommer med mange flere farger og til lavere pris.

Den nye Visor-modellen til Handspring, Handspring Prism, har 16 bit farger (eller mer enn 65.000 forskjellige farger), kjører på 33 MHz og har 8 MB RAM. Denne vil koste 450 dollar i USA. Til sammenligning har Palm IIIc, som kun har 8 bit farger (256 forskjellige farger) og 20 MHz prosessor, en noe lavere pris. Denne selges for 329 dollar i USA.

Spesifikasjonene, som operativsystem, batterilevetid, skjermstørrelse, vekt og fysisk størrelse er omtrent like.

I tillegg melder Palm Infocenter at Palm vil lansere en kampanje på Palm IIIc som blant annet gir brukeren en tre-farget stylus (penn), bagasjemerker, en CD med noen spill, en e-bok-leser, et tegneprogram og noen andre, små hjelpeprogrammer. Dette tilbudet skal etter sigende vare frem til 8. januar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.