RESULTATERFINANS

Konsolideringen i nettmeglerbransjen i gang

E*Trade (en av flere) har lagt inn bud på den svenske nettmegleren Avanza. Til digitoday sier Norges-sjefen, Magne Solberg, at bransjen står foran en sterk konsolidering i Norden det kommende året.

Oddmund Grøtte
21. mars 2001 - 14:41

Det er Finanstidningen som skriver at E-Trade Sverige har lagt inn bud på den svenske nettmegleren Avanza. For noen uker siden ble det klart at Avanza var åpne for bud på selskapet etter at selskapet har hatt store problemer de siste månedene. Ifølge Finanstidningen er budet fra E*Trade i Sverige ett av de "heteste" budene. Avanza ble verdivurdert til en halv milliard kroner for én måned siden, men sannynligvis ligger budet i underkant av dette.

Det er kundebasen som er den største verdien til Avanza.

- Det er klart at E*Trade har en stor fordel i at vi kan tilby oppgjør i aksjer som er likvide, sier Magne Solberg til digitoday.

På spørsmål fra digitoday om E*Trade i Norge ser på oppkjøpskandidater nå, svarer Solberg:

- Jeg tror at markedet i Norden kommer til å konsolidere i løpet av det neste året. Vi ønsker å ha en ledende posisjon og det er ikke utenkelig at vi foretar visse grep, men det er langtfra noe konkret nå. (Red.anm: I februar gjennomførte E*Trade 0,75 prosent av antall transaksjoner på Oslo Børs, noe som tilsvarte 0,09 av markedsandelen i målt i kroner. Til sammenligning hadde Netfonds og Stocknet henholdsvis 6,32 og 8,74 prosent av transaksjonene. E*Trade Norge eies 64 prosent av E*trade Group (notert på New York Stock Exchange (NYSE) med tickerkode ET) og 32 prosent av Delphi Forvaltning)

Til digitoday har Rolf Damman i Netfonds sagt at de ikke har noen planer om å selge. Etter det digitoday erfarer eies Stocknet 90 prosent av Erlend Bruvik og resterende av de ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.