JUSS OG SAMFUNN

Kontroversielle Flashback.se er tilbake

Etter å ha besørget store mengder bråk og kontroverser i Sverige "forsvant" nettstedet Flashback.se i syv måneder. Nå er det sterkt tilbake.

25. mai 2001 - 08:51

Da nyhetstjenesten Flashback ble stengt i oktober 2000 var den fortsatt bare et hobbyprosjekt. Prosjektet fortsatte som et særdeles populært nyhetsbrev per e-post, men er nå oppstått i ny og proffere utgave, ifølge hovedmann Jan Axelsson.

Iløpet av den tiden sidene eksisterte rakk de å erte på seg politikere, nazister, antinazister, venstreradikale og, vel, stort sett alle i Sveriges medieverden med publisering av sexdømtes sladrespalter, leserbrev og ellers totalt usensurert innhold.

Ifølge siste nyhetsbrev har Axelsson ansatt både en redaksjon og andre medarbeidere, samt knyttet bånd til andre nettsteder med samme "attityd och levnadsfilosofi" som Flashback.

Det innebærer også at tjenesten skal få mer global innfallsvinkel, med stoff fra flere steder i verden, og også "en betydligt skojigare produkt".

Flashback ble tatt av nettet etter at svenske ISP-er nektet dem plass på serverne sine. Nyhetstjenesten er hittil ikke dømt for noen av sine kontroversielle handlinger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.