HELSE-IT

Koronasertifikatet trolig klart neste fredag

Et koronasertifikat i Norge er trolig på plass og klar til å bli tatt i bruk fra 11. juni, opplyser helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). 

Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet på pressekonferanse om koronasituasjonen.
Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet på pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
2. juni 2021 - 13:54

Nå jobbes det for et koronasertifikat med to ulike visninger, sa helseministeren på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Sertifikatet har én enkel visning, som i hovedsak viser om man har grønn status, uavhengig av årsak. Den andre visningen inneholder mer informasjon. Her er det mulig å se om personen er vaksinert, testet eller har gjennomgått covid-19.

– Den første visningen er tilstrekkelig for de fleste tilfeller der sertifikatet skal brukes innenlands. Visningen som inneholder mer informasjon, som for eksempel ved grensepasseringer i forbindelse med reise, sa Høie.

Regjeringen har et lovforslag om koronasertifikat på høring. Stortinget skal behandle lovforslaget, og deretter kan det tidligst tre i kraft innenlands 11. juni.

Det sitter langt inne for Høyre å ville forby næringer, men i dette tilfellet er det riktig, ifølge Nikolai Astrup.
Les også

Høyre og SV vil forby kryptoutvinning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.