BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kosmo vil ha døgnåpen forvaltning

Regjeringen skriver i sitt forslag til statsbudsjett for 2001 at en vil gjøre det elektroniske tjenestetilbudet fra offentlig forvaltning tilgjengelig for brukerne 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

4. okt. 2000 - 10:23


Les mer om åpenhet i forvaltningen:
Grete Knudsen: - Forvaltningen skal holde døgnåpent
E-post skal gi døgnåpen forvaltning
Autentisering myndighetenes største utfordring
Knudsen vil ha fortgang i eNorge-planene
Grete Knudsen: - Jeg er eMinisteren
Grete Knudsens ni utfordringer


Han foreslår derfor at det gjennomføres pilotprosjekter med bruk av digital signatur i samband med elektronisk dokumentutveksling, og utad mot forvaltningens brukere.

Et utvalg vil ved årsskiftet legge fram forslag til politikk og retningslinjer for bruk av digital signatur i forvaltningen.

Anbefalingene fra dette utvalget vil bli fulgt opp og det skal utvikles regelverk for elektronisk og juridisk bindende kommunikasjon med forvaltningen.

Regjeringen tar også sikte på at neste år skal markedere startskuddet for etablering av offentlige servicekontor her i landet. Akershus fylke er først ute og målet er at alle kommunene i fylket skal ha etablert offentlige servicekontor innen 1. november 2001.

Allerede finnes det offentlige servicekontor i nærmere 20 kommuner i Norge. Planen er at hele landet skal få dette tilbudet: én dør, ett nummer. Trygdeetaten, skatteetaten og arbeidsmarkedsetaten vil samarbeide slik at publikum får et samlet tilbud på ett sted.

- Folk er lei av å måtte løpe fra kontor til kontor og på kryss og tvers mellom de ulike etatene, og ofte uten å få svar på det en er ute etter, sier Kosmo.

- Foruten bedre, raskere og enklere service og tjenester til befolkningen, venter vi at servicekontorene vil gi oss gevinster i form av bedre samarbeid og koordinering mellom de ulike statlige etatene, avslutter Kosmo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.