BEDRIFTSTEKNOLOGI

KPNQwest åpner supernett i dag

I dag åpner KPNQwest stamnettet, selve motorveien for det selskapet karakteriserer som "ekte bredbånd". Via EuroRings blir Norge, Sverige, Finland og Danmark knyttet til KPNQWests globale nettverk.

29. mai 2001 - 12:02

EuroRings består av syv toveis selvreparerende ringer, med mulighet for å levere datatrafikk på inntil 96 terabit per sekund, og er et av verdens aller største datanettverk i sitt slag. Nettverket strekker seg over 20.000 kilometer og dekker omlag 50 byer i Europa, deriblant Oslo, og skal være atskillig mer pålitelig enn tidligere infrastruktur. Med "toveis selvreparerende" menes at nettet vil være operativt selv om det skulle skje linjebrudd.

Kart over KPNQwests stamnett, EuroRings. <i>Illustrasjon:  KPNQwest</i>
Kart over KPNQwests stamnett, EuroRings. Illustrasjon:  KPNQwest

Når EuroRings nå kobles til Qwests tilsvarende nettverk i USA, et nett som dekker 150 metropoler, vil de to nettverkene til sammen dekke 45.000 kilometer. De syv EuroRing-sløyfene vil også bli koblet til Qwests nettverk i Mexico samt til kabelsystemet som går fra USA til Japan.

Fibernettene er basert på SDH-teknologi (Synchronous Digital Hierarchy) og DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) som gjør KPNQWest i stand til å øke antallet samtidige optiske "kanaler" i hver fiber betydelig.

Det betyr at kapasiteten ut av Norge økes betraktelig, noe som åpner muligheten for nye båndbreddekrevende tjenester.

Denne lenken gir deg KPNQwests globale nettverk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra