BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftig prisfall på skylagring

Microsoft vil ikke være dårligere enn konkurrentene.

Priskrig: Google, Amazon og Microsoft har i tur og orden senket avgiften for lagring i deres respektive nettskytjenester.
Priskrig: Google, Amazon og Microsoft har i tur og orden senket avgiften for lagring i deres respektive nettskytjenester.
6. des. 2012 - 09:13

De store tilbyderne av profesjonelle nettskytjenester har i tur og orden senket prisene sine ganske betydelig. Det har brutt priskrig i nettskyen.

Bare den siste uken har Google og Amazon kuttet prisene på lagringplass med nærmere 30 prosent.

Microsoft svarte i går med å senke avgiften på standard lagring i sin infrastruktur Windows Azure med opptil 28 prosent. De nye prisene skal gjelde fra og med 12. desember, ifølge en kunngjøring.

Dermed blir kostnadsnivået deres identisk med hva Amazon forlanger for tilsvarende mengder med sin S3-tjeneste.

Google kan for tiden kan skilte med laveste inngangspris for lagring av inntil 1 terabyte, med en kostnad på 0,085 dollar per gigabyte i måneden, mot 0,095 dollar hos både Amazon og Microsoft.

Ved større lagringsbehov kan nevnes at de to sistnevnte tar 0,08 dollar per gigabyte for opptil 495 terabyte. Google tar på sin side 0,063 dollar gigabyten for 400 TB.

Priskrigen på nettbaserte lagringstjenester er ifølge TechCrunch mest av alt et race mot bunnen, og det i et marked som allerede er preget av svært lave marginer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra