RESULTATERFINANS

Kreditorene tar styring i Hynix

Verdens tredje største minnebrikke-produsent, Hynix, er i praksis konkurs og kreditorene har overtatt kontrollen. 24. juli møtes aksjonærene for utnevne nytt styre, noe som kreditorene håper vil gjøre det lettere å selge virksomheten.

5. juni 2002 - 13:39
Hynix Semiconductor

Følg kampen om makten i Hynix:

Micron Technology Inc.


Hynix ble hardt rammet av finanskrisen i 1997, og holdt på å brekke ryggen helt da minnebrikkeprisene raste ned til langt under produksjonsomkostningene i fjor høst. Et salg av minnebrikkeproduksjonen til Micron, ville gjort det amerikanske selskapet til verdens største produsent av minnebrikker med sørkoreanske Samsung som en god nummer to.

Hynix-aksjen har stupt den siste uken som følge av lørdagens maktovertakelse i kreditorenes favør. Syv store kreditorbanker har tidligere avskrevet mye av sin gjeldseksponering i Hynix og samtidig frabedt seg å gi nye lån til selskapet. Til gjengjeld for avskrivingen fikk bankene rett til å selge sine nye Hynix-aksjer - nesten 14 prosent - med start fra fredag av. De andre kredtor-bankene, som samlet kontrollerer 66,85 prosent, er forhindret fra å selge sine Hynix-aksjer inntil utgangen av desember.

Flere privateide banker og investorer i Sør-Korea velger åpenbart å prioritere hensynet til arbeidsplasser og lojalitet til egen regjering foran det å redusere egne tap til et minimum. Statsbankene som sto for brorparten av gjelden har tidligere gjort det klart at alternativet til salg av Hynix er å likvidere hele selskapet.

Aksjonærer og fagorganiserte har gått sammen for å protestere mot en avtale med Micron, i håp om å få kreditorene til å satse på videre drift med sørkoreansk kapital.

Nå ser det likevel ut til at Micron etter hvert vil lykkes i å overta Hynix.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.