BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krever penger for lenkepatent

British Telecom påstår at de har patent på hyperlenkene som binder Internett sammen. Snart er første rettssak i gang.

19. des. 2000 - 13:38
British Telecom


I de siste årene har det dukket opp en rekke slike saker der forskjellige selskaper forsøker å tjene penger på gamle patenter de mener brukes av svært mange aktører i dag. Her i Norge har Kristiansand-selskapet Bellboy International AS fått innvilget et europeisk patent på handel over tele- og datalinjer, det vil si Internett og mobiltelefoni.


BT skal ha valgt ut flere amerikanske Internett-leverandører som prøvestener for sine krav om lisenspenger på hyperlenke-patentet. Men ingen av forhandlingene har ført frem, og på fredag tok BT ut stevning mot Prodigy, en av de største online-tjenestene i USA, skriver The Register.

Vinner BT denne rettssaken, blir det langt enklere å gå løs på resten av den amerikanske Internett-bransjen og kreve avgifter. Men kritikere av BT mener at hyperlenker ble oppfunnet av den amerikanske IT-forskerne Ted Nelson lenge før BT fikk et patent.

Oppfinneren av world wide web, Tim Berners-Lee forteller at han baserte mye av sin forskervirksomhet på Nelsons arbeid, skriver BBC Online.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra