BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kritisk fase for Sense

Det foreligger ennå ingen avklaring for Sense, og 90 av de 100 ansatte i Norge ble sagt opp med virkning fra mandag. Også selskapets danske avdeling er lagt ned. Nå arbeides det hektisk med aksjonærene for å finne en løsning.

Frode Eriksen
2. mars 1999 - 10:32

Trygve Tamburstuen, som også er hovedaksjonær i Sense Communications International sier til Dagens Næringsliv at en løsning ikke er på plass, selv om aksjonærene sier de stiller opp. Blant annet ventes det en innbetaling fra italienske Spal, foruten at gjeld tilsvarende 40 millioner kroner er frosset.

Imens er alle de 90 ansatte i Norge (unntatt 10 i ledergruppen) og samtlige 19 ansatte i Danmark uten arbeid.

Senses danske direktør, Bjørn Bagge, sier til Jyllands-Posten at det er utmattelsestaktikken til Telenor på det norske markedet som har tømt kassen hos Sense. Bagge regner med at selskapet kommer på banen i Danmark i løpet av våren, og håper da å kunne gjeninnsette det danske personalet.

- Vår forretningsidé er godt mottatt i næringslivet, konstaterer han.

En får imidlertid svar som en spør om Sense, og i dagens utgave av Finanstidningen i Sverige er det den svenske telestyrelsens avslag som er fremheves som den viktigste årsaken til at Sense er nær konkurs.

Administrerende direktør i Sense Communication Norway, Mattias Peter sier til digi.no at det slett ikke er for sent for Sense, og at det er mulig å kalle folk tilbake om situasjonen skulle endre seg.

- Jeg har god tro på en løsning for selskapet, sier han.

Peter bekrefter at Sense fremdeles er i samtaler med Telia etter at Post- og telestyrelsen kom med sitt vedtak fredag som ikke gir Sense den tilgangen selskapet bad om.

- Det ser foreløpig bra ut med tanke på vedtaket i Post- og teletilsynet, sier han.

Sense trenger en halv milliard kroner for å vokse etter planen, og 40 prosent av dette er allerede brukt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.