BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kritisk sikkerhetshull i Media Player

Microsofts anti-pirat-teknologi kan gi en hacker full kontroll over maskinen din. Windows Media Player for XP bør lappes øyeblikkelig.

28. juni 2002 - 10:37

Microsoft har publisert en melding på sitt nettsted, der de opplyser om flere alvorlige sikkerhetshull i Windows Media Player.

Feilen, som ligger i både rettighetsstyringsteknologien og lagringsfunksjonalitet, gjør at du som bruker Media Player for Windows XP i versjonene 6.4 og 7.1 kan risikere at en ondsinnet cracker tar over maskinen din og gjør som han/hun lyster.

Microsoft rangerer feilen som "critical", ifølge CNet den mest alvorlige rangeringen en sikkerhetsfeil kan få fra Microsoft, og oppfordrer folk til å laste ned en feilfiks så kjapt som overhodet mulig.

Den mest kritiske feilen feilbehandler Media Players forespørsler om mediafiler som inneholder rettighetsstyring (DRM)-programvare, og ved å utnytte denne feilen kan en hacker komme seg inn i Internet Explorers mellomlager, eller internett-cache på maskinen din, og deretter boltre seg fritt på maskinen eller nettverket den står på, ved å legge inn en eksekverbar fil der.

- Det er ikke en enkel, rett-fram, trykk-på-en-knapp-og fæle-ting-skjer type feil. Men det er en mulighet for at en hacker kan kjøre kode, og derfor rangerer vi feilen som kritisk, sier Christopher Budd i Microsofts sikkerhetsavdeling til C Net.

Feilfiks og mer info om sikkerhetshullet kan du finne på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.