BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kroatia-deal ennå ikke i boks

Det kroatiske finansdepartementet er ikke fornøyd med prisen Telenor og Telia er villige til å betale for 35 prosent av landets televerk, og utsetter for tredje gang på en uke beslutningen om salg.

Frode Eriksen
30. sep. 1999 - 14:47

Telenor og Telia var sammen villig til å betale i underkant av 5 milliarder kroner for 35 prosent av det kroatiske statens teleselskap, men landets myndigheter hadde håpet på både et større budbeløp og flere interesserte og har derfor utsatt beslutningen flere ganger.

Deutsche Telekom ble helt til det siste sett som favoritt som kjøper av aksjeposten, men trakk seg like før budfristen, noe som førte til at Telenor og Telia satt tilbake som de eneste budgiverne.

Den kroatiske finansminister Borislav Skegro fortalte journalister onsdag kveld at de to nordiske selskapenes bud ble ansett som for lavt, ifølge Dow Jones.

Regjeringen hadde håpet på et bud i nærheten av 8 milliarder kroner for aksjene, og har nå for tredje gang på en uke utsatt beslutningen, denne gangen til mandag den 4. oktober. Samtidlig inviteres Telenor og Telia, samt Deutsche Telekom til å legge inn nye bud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.