KARRIERE

Krumsvik slutter i Dagbladet

Etter fire år som pådriver for den digitale utviklingen i Dagbladet, begynner Arne H. Krumsvik som sjefredaktør i Romerikes Blad.

16. aug. 2001 - 07:21
Arne H. KrumsvikSchibsted Nett/SOLDB Medialab

Nå går han alstå over til en stilling som sjefredaktør i A-pressens største avis, Romerikes Blad. Det er Journalisten som melder dette.

Ifølge fagbladet for journalistene har Romerikes Blad hatt problemer med å få ansatt en etterfølger til Terje Granerud, som allerede i vinter ga beskjed om at han ville trekke seg. Kandidater både fra NRK og Aftenposten skal ha vært høyaktuelle, men det ble altså Dagbladet som måtte gi slipp på en ressurs til A-pressen.

Og med Krumsvik kan det ha blitt en trend at ledere i den nye økonomien blir plukket opp av den tradisjonelle: tidligere i år ble det klart at redaktøren i ITavisen, Arnt Sommerlund, også ble kapret av en regionsavis.

1. august startet Sommerlund som sjefredaktør i Romsdals Budstikke, en avis som har lange tradisjoner og har eksistert siden 1843.

Ifølge Journalisten skal Krumsvik være den første sjefredaktør i arbeideravisen på Romerike som ikke har vært medlem av Arbeiderpartiet. Krumsvik skal ha hatt en politisk fortid i Unge Høyre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.