BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krysseierskap styrker europeisk teleallianse

De lenge bebudete planene om krysseierskap mellom Global Ones to europeiske partnere, France Telecom og Deutsche Telekom ble gjennomført mandag. Aksjebyttet ble imidlertid mye mindre omfattende enn det begge selskapene tidligere hadde planlagt.

Frode Eriksen
21. juli 1998 - 10:30

De to selskapene kalte det for symolsk da de kjøpte 2 prosent i hverandres selskap mandag - som er en fjerdedel av det France Telecom lanserte i forbindelse med delprivatiseringen av selskapet i fjor høst. Aksjepostene har en verdi på rundt 1,5 mrd. USD.

Selskapene sa i pressemeldinger mandag at aksjebyttet understreker det strategiske partnerskapet mellom de to selskapene.

De to selskapene har samarbeidet siden 1990, og det første synlige resultatet var telealliansen Global One, et joint venture som også inkluderer amerikanske Sprint, der de to europeiske selskapene eier 10 prosent hver.

Den franske regjerngen opplyste at ede tiloversblevne aksjene etter aksjebyttet vil selges i markedet sammen med en ny porsjon aksjer - tilsammen ved 11 prosent av selskapet - til høsten. Etter dette nedsalget skal den franske regjeringen sitte tilbake med en eierandel på mellom 62 og 63 prosent i France Telecom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra