BEDRIFTSTEKNOLOGI

Krysslisensiering for disker

Seagate har kunngjort "proaktive" krysslisensieringsavtaler med hhv Fujitsu og Micropolis. Avtalene medfører gjensidig tilgang til eksisterende og framtidige patenter.

Eirik Rossen
2. juni 1997 - 15:48

Avtalen mellom Seagate og Micropolis gjelder informasjonshåndteringssystemer. Avtalen mellom Seagate og Fujitsu gjelder harddisker og båndstasjoner samt relaterte komponenter.

Seagate har fra før kyrsslisensieringsavtaler med blant andre IBM, Quantum, Western Digital, Maxtor, NEC, Hitachi, Toshiba og Read-Rite.

Ifølge Seagates toppleder Alan Shugart, har disk-industrien valget mellom å dele teknologi med hverandre, eller bruke millioner av dollar på juridisk beskyttelse. Shugart betegner den strategien Seagate har valgt, som "proaktiv krysslisensiering". Den største fordelen er at den gir handlingsfrihet og at selskapet kan konkurrere på andre egenskaper enn proprietær teknologi. Strategien gir også raskere utvikling og sunnere konkurranse, til fordel for både kunder og forbrukere.

Fujitsu er en av Japans og verdens største IT-selskaper med en samlet årsomsetning på 34 milliarder USD. Micropolis tilhører gruppen Singapore Technologies med utviklingsavdeling i USA og produksjon i Singapore og Thailand. Seagate er en av verdens største diskprodusenter, med 9 milliarder USD i årsomsetning, og 108.000 ansatte fordelt på 22 land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra