BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kun fire igjen i iFinger

Etter et tøft år med fryktelig røde tall, har det norske teknologiselskapet iFinger kun fire ansatte igjen. Men styreformann Kristenn Einarsson regner med positiv kontantstrøm fra nyttår.

Therese Werenskiold
7. des. 2001 - 11:18

Det norske teknologiselskapet iFinger ble av mange sett på som et svært lovende, og selskapet fikk også i havn samarbeidsavtaler med prestisjetunge selskaper som Oxford Press og tyske Klett.

iFinger har laget et system for å slå opp ord på Internett-sider. Du kan få både definisjoner fra leksikon og ordbok sammen med oversettelsene.

Selskapet har det siste året foretatt en omfattende kostnadsreduksjon, og har i dag fire ansatte ved sitt hovedkontor i London. To av disse driver med salg og to driver med administrasjon i forhold til samarbeidspartnere. Ellers i verden skal salgsarbeidet overlates til lokale representanter.

Her til lands er det et nystartet firma, EasyAccess, som har fått i oppgave å selge iFingers produkter til bedriftsmarkedet. Firmaet består av to personer, og holder til i lokalene til utviklerfirmaet HEP AS, som også eier iFinger.

iFinger har gått inn med et konvertibelt lån til EasyAccess, og kan dermed få en eierandel dersom lånet konverteres i aksjer.

I resten av verden skal iFinger finne andre samarbeidspartnere eller selskaper som kan ta salget i hvert enkelt land. I Tyskland er det innholdspartneren Klett som skal selge iFinger-produktene gjennom sitt eget salgsapparat.

I England vil samarbeidspartneren Oxford ta en del av salget til privatmarkedet. London-kontoret tar websalget som er internasjonalt, og bedriftssalget i England.

Styreformann Kristenn Einarsson hadde regnet med at salget mot bedriftsmarkedet skulle ha gått litt raskere.

- Det har tatt lengre tid enn antatt. Bedriftssalgene tar tid. Produktene skal vurderes og testes, både i ulike miljøer og brukergrupper, sier Einarsson til digi.no.

Han kan trøste seg med at konkurransen i hvert fall ikke har blitt noe sterkere det siste året. Heller motsatt.

- Det finnes konkurrerende produkter, men noen av selskapene som leverte disse er blitt borte, og andre har fusjonert, forteller han.

iFinger får, som veldig mange andre Internett-teknologiselskaper, røde tall i år.

- Vi får et stort underskudd. Alle reduksjonskostnader tas med i årets budsjett. Men vi har budsjettert med positiv kontantstrøm fra neste år, og vil nok få et resultat ganske nær null, sier Einarsson.

Men med de kostnadsreduksjonene som er foretatt, vil selskapet kunne starte med 'blanke ark' i januar.

- Det ser lysere ut. Vi har justert HEP dit vi vil ha det, og i iFinger har vi kuttet mye kostnader slik at vi nå har kontroll over virksomheten. Det betyr at vi kan drive videre selv om inntektene lar vente litt på seg, forteller styreformannen til digi.no.

iFingers nye versjon er blitt godt mottatt, og det lanseres stadig nye produkter.

Einarsson forteller at det er HEP som gjør utviklingsjobben. De får databasene fra en innholdspartner og kobler disse til iFingers teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.