BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kutter staben for 16 milliarder

Den voldsomme priskonkurransen på det amerikanske telemarkedet får nå konsevenser for AT&T. USAs største teleselskap må spare penger. Stillingskutt og andre tiltak skal i løpet av neste år spare selskapet for to milliarder dollar.

Frode Eriksen
15. sep. 1999 - 15:47

AT&T er et av flere teleselskap som nå varsler innsparinger for å kunne takle priskonkurransen i USA. Dette kommer på toppen av selskapets oppkjøp innen kabel-TV-bransjen det siste året, som har kostet selskapet flere hundre milliarder kroner.

Fra før har selskapets toppsjef C. Michael Armstrong, varslet innsparinger på 1,6 milliarder dollar, og med de siste dagenes varsler kommer de totale innsparingene opp i to milliarder dollar i løpet av neste år.

Underdirektørene i AT&T har allerede fått beskjed om å redusere egne kostnader som reiser og representasjon foruten å lage forslag til hvor en kan kutte ansatte. I august ble det etablert tilsettingsstopp i selskapet, og selv i de raskest voksende delene av selskapet må nytilsettinger godkjennes fra høyeste hold.

Det er ventet at de første oppsigelsene på lenge i selskapet vil komme i oktober, selv om selskapet ønsker at de aller fleste går frivillig. I 1997 og 1998 sluttet over 18.000 AT&T-ansatte frivillig som en første del av innsparingsplanen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.