JUSS OG SAMFUNN

Kvinnelige forberedelser til Y2K

Møbelpolish, piano, akustisk - ikke elektrisk - gitar, manuell hekkesaks, blekemiddel, olivenolje, kondomer og utstyr til hjemmefødsler: Det er bare et utdrag av tingene en moderne kvinne bør ha med seg inn i nyttårsfeiringen år 2000. Det lærer vi av den moderne kvinnes overlevelsesguide til årtusenskiftet.

Hilde Nyman
24. apr. 1999 - 11:01

Nå er den her: den uunnværlige guiden til hvordan kvinner skal kunne forberede seg til år 2000. For det er mye en karrierekvinne som innser at de må forberede hjemmet til "the big bang" kan komme til å glemme.

Guiden til hvordan en travel karrierekvinne skal bli ferdig med alle nødvendige innkjøp før tusenårsskiftet, er lagt ut på nettet. Ikke i sin helhet, for den må man kjøpe for et tosifret antall dollar.

For visste digi.nos kvinnelige lesere (for guiden er klart rettet mot kvinner) at med på den essensielle listen er blant annet møbelpolish, piano og akustisk gitar. Blekemiddel og olivenolje, skumbad og luftfrisker er også med på den viktige listen.

Y2K for kvinner.
Y2K for kvinner.

Andre viktige elementer er i følge forfatteren Karen Anderson hårfarge og sminkeprodukter. For pleier man å sminke seg, føler man seg bedre i krisesituasjoner og føler man seg bra, får hele familien det bedre, skriver hun.

Manuell hekksaks, prevensjon, graviditetstest og utstyr til hjemmefødsel hører også med i hva ethvert hjem bør ha før nyttårsaften 1999. I den sammenheng kan vel sikkert også Bibelen komme godt med, og er følgelig listet opp.

På nettstedet er det i tillegg til den viktige listen, laget et chat-rom for kvinner som er opptatt av dette problemet. En rask tur innom og noen kjappe meldinger viser at det ikke akkurat blir diskutert Y2K. Døtre som ikke lytter til mor, og andre familiære problemstillinger sto i fokus heller enn Y2K. På spørsmål og hva man skal med møbelpolish og piano ved tusenårsskiftet, kom det raskt et svar på lista:

"The piano will be helpful for entertainment". En annen deltaker i praterommet fortalte at hun hadde kjøpt ekstra gitarstrenger "to play the blues".

For de som vil bli holdt kontinuerlig oppdatert, kan man abonnere på et gratis e-post magasin.

Som et paradoksalt faktum kan det nevnes at det står ingenting om hva man skal gjøre med PC-en i hjemmet …

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.