BEDRIFTSTEKNOLOGI

Laber ansattoppslutning om Sysdeco

Av 391.643 aksjer som ble tibudt de ansatte i Sysdeco til underkurs, er bare 196.212 solgt. digi.no har pratet med tre analytikere som alle synes dette bekymringsverdig, men konserndirektør i Sysdeco, Tor Alfheim, er kjempefornøyd.

Eirik Flaa
8. okt. 1997 - 17:59

16. september i år meldte Sysdeco at de ansatte i Avenir ville bli tilbudt 391.643 aksjer i selskapet. Aksjene ble tilbudt som et alternativ til å benytte seg av kontantutbetaling av en bonus som de ansatte i Avenir var blitt tilbudt. Bonusen var tilbudt i forbindelse med fusjonen med Avenir. I børsmeldingen fra Sysdeco 16.09 heter det at aksjene skulle bli tilbudt til markedspris, men i realiteten ble aksjene tilbudt til 13,50. I tegnings-perioden svingte kursen stort sett mellom 14 og 15 kroner.

Til tross for denne underprisingen, har Sysdeco-ledelsen bare fått tilsagn på tegning av 196.212 fra de Avenir ansatte. Dette er ikke et godt signal, mener analytikere digi.no har pratet med.

- Det er et generelt dårlig tegn når de ansatte ikke slutter opp om aksjen, sier Peter Straume, analytiker i Karl Johan Fonds, til digi.no. Også to andre analytikere digi.no har pratet med, mener at det er bemerkelsesverdig at de ansatte ikke viser større oppslutning om aksjen.

- Når man tar i betraktning at aksjene er tilbudt til underkurs, og at det ikke finnes noen bindingstid er det et negativt signal at ikke flere tegner seg, sier en av analytikerne til digi.no.

Av en helt annen oppfatning er imidlertid konsernsjefen i Sysdeco, Tor Alfheim.

- Jeg er kjempefornøyd med den oppslutningen omkring emisjonen, sier Alfheim til digi.no. Han mener at det ikke er unormalt at oppslutningen ikke er mer enn 50 prosent.

- Ettersom aksjen ble tilbudt til en pris rett under markedspris, ser jeg ikke noe unormalt i dette, avslutter Alfheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.